22
So, Wrz

Z życia wzięte

Prężnie działająca restauracja, którą odwiedzają stali klienci, zachęcająca wspaniałą kuchnią i pięknym wnętrzem do wizyt, latem staje się zaledwie częścią szerokiego wachlarza usług, które mogą przypaść do gustu koneserom. Przestronne, klimatyzowane wnętrza oraz przytulne, nieduże sale restauracyjne potrzebują alternatywy, która zaoferuje gościom możliwość konsumpcji wyśmienitych potraw w otoczeniu piękna przyrody i uroków miasta. W jaki sposób można powiększyć przestrzeń restauracji, nie tracąc jej uroku? Jak przenieść ulubioną kuchnię w dowolne miejsce? Rozwiązaniem są namioty cateringowe.

Namiot cateringowy - kiedy się sprawdzi?

W sytuacji, gdy terminarz rezerwacji, zwłaszcza na imprezy zamknięte, pęka w szwach, a letnia pogoda zachęca do spędzania czasu na świeżym powietrzu, warto zaproponować klientom przeniesienie kolacji czy uroczystości do namiotu cateringowego. Rozłożony w plenerze namiot cateringowy może stanowić bezpośrednie przedłużenie powierzchni sali restauracyjnej, gdy umieszczony zostanie w ogrodzie restauracji. Bliskość kuchni oraz bezpośredni dostęp do zastawy i tekstyliów firmowych, stanowi wygodną alternatywę organizacji zaplanowanej rezerwacji dla gości. Kształty, rozmiary i kolorystyka namiotów cateringowych pozwalające na personalizację oferty zapewnią dogodną atmosferę i wygodę. Namioty cateringowe doskonale sprawdzą się w roli letniego ogródka, osłaniając gości przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym oraz ewentualnymi opadami. Nieduże namioty stanowią możliwość zagospodarowania ich jako dodatkowy element wejścia do restauracji.

Specyfikacja namiotów cateringowych - dostosowanie do potrzeb

Namioty cateringowe, których stelaż wykonany jest ze stali, są łatwo montowalne. Pokrycie oraz ściany namiotów, stanowiące elementy z wytrzymałego materiału poliestrowego, są odporne na uszkodzenia oraz działanie czynników pogodowych. Namiot cateringowy ochroni gości przed słońcem, deszczem i wiatrem. Możliwości konfiguracji ścian namiotu, ich otwarcia lub zamknięcia, rozmiarów oraz kolorystyki, pozwalają dostosować namiot do swoich potrzeb. Duże namioty cateringowe można wyposażyć w podłogę wyrównującą podłoże. Namioty cateringowe pięknie prezentują się w neutralnych barwach, jednocześnie możliwe jest zastosowanie personalizowanych dla firmy elementów. 

Czy warto dysponować namiotem cateringowym?

Restauracje, które nie posiadają dużych, klimatyzowanych wnętrz, w trakcie upalnych dni pustoszeją. W takiej sytuacji idealnym rozwiązaniem będzie namiot cateringowy, usytuowany w ogrodzie restauracji. Jego możliwości pozwolą powiększyć powierzchnię restauracji, zachęcając gości do spożywania wyśmienitych posiłków na świeżym powietrzu. Restauracje organizujące eventy i przyjęcia okolicznościowe poza swoją siedzibą z pewnością docenią zalety namiotów plenerowych, dzięki którym można przenieść szczyptę wnętrza w dowolne miejsce, zachwycając gości kuchnią i atmosferą.

Źródło: DasCompany.com - hale namiotowe