Rzeszów

Historia fabryki Gerber w Rzeszowie sięga czasów przedwojennych. W latach dwudziestych dwudziestego wieku istniało tu bowiem przedsiębiorstwo Alima zajmujące się produkcją cukierków. Po licznych przekształceniach i transformacjach, w roku 1968 zapadła decyzja o ukierunkowaniu fabryki na przetwórstwo warzyw i owoców. W efekcie powstały znane i lubiane przez pokolenia Polaków produkty sygnowane marką Gerber i Bobo Frut. Obecnie przedsiębiorstwo, ze względu na skalę swojej działalności, bywa nazywane mega fabryką, a ich przetwory cieszą się niemalejącą popularnością.

Priorytety

Pracownicy rzeszowskiej mega fabryki Gerber podkreślają, że najważniejsze jest dla nich zdrowie najmłodszych. Swoje starania i ciężką pracę koncentrują zatem na przygotowywaniu produktów, które dostarczą maluchom wszystkich niezbędnych składników. Prawidłowe żywienie małych dzieci i niemowląt ma bowiem ogromne znaczenie dla ich prawidłowego rozwoju. Wiedzą o tym specjaliści pracujący w Gerberze. Ponadto osoby odpowiedzialne za tworzenie nowych produktów i komponowanie nowych smaków, organizują spotkanie z rodzicami, które mają na celu weryfikację potrzeb dzieci, a co za tym idzie poszerzenie oferty Gerbera o to, co jest potrzebne maluchom.

Jakość godna zaufania

Jakość produktów Gerber potwierdzają nie tylko atesty i certyfikaty, ale przede wszystkim fakt, że owoce i warzywa używane do produkcji dań dla dzieci pochodzą ze sprawdzonych źródeł. Fabryka od lat zaopatruje się u tych samych dostawców, regularnie monitorując uprawy. Nie ma tu miejsca na żadne nieprawidłowości, ponieważ najważniejsze jest zdrowie i prawidłowy rozwój dziecka. Warto dodać, że w rzeszowskiej mega fabryce są prowadzone liczne testy, których celem jest potwierdzenie najwyższej jakości składników. Ponadto Gerber zatrudnia wysoko wykwalifikowanych specjalistów, trzymających rękę na pulsie. Dzięki ich pracy produkty rzeszowskiej fabryki goszczą w domach niemal wszystkich małych Polaków.

Rzeszowska mega fabryka

Sukces rzeszowskiej fabryki jest znany nie tylko w Polsce, ale także poza jej granicami. Potwierdza to choćby zainteresowanie producentów kanału National Geographic, którzy przygotowali specjalny materiał o tej mega fabryce (sprawdź: https://www.youtube.com/watch?v=DYPZI2fi2o8). Film przedstawia sekrety produkcji dań dla najmłodszych oraz wyjaśnia, w jaki sposób dobierane są składniki, z których następnie powstają potrawy dla dzieci. Podczas projekcji można także poznać specjalistów pracujących dla rzeszowskiego Gerbera, co na pewno podkreśli profesjonalizm producenta.

Owoce i warzywa z polskich upraw

Owoce i warzywa używane w produkcji słoiczków Gerbera w rzeszowskiej mega fabryce pochodzą z polskich upraw i są starannie wyselekcjonowane. Nie wszystkie składniki są bowiem odpowiednie dla najmłodszych. Specjaliści pilnują, by w daniu dla dziecka nie znalazły się żadne niepożądane substancje. W związku z tym owoce i warzywa muszą pochodzić ze sprawdzonych i ekologicznych upraw. Tylko wówczas będziemy mieć pewność, że nie zaszkodzą naszemu dziecku.

Produktom Gerber zaufały miliony rodziców. Na sukces marki pracował sztab specjalistów, który latami robił wszystko, by przygotować produkty wysokiej jakości. Rosnąca popularność słoiczków Gerbera oraz liczne certyfikaty i atesty potwierdzają zaangażowanie pracowników rzeszowskiej fabryki. Dania z tej mega fabryki bez wątpienia znajdą się w codziennej dzieci kolejnych pokoleń dzieci.